Onderhoud van fietsen / elektrische fietsen

De meeste fietsen worden in de winterperiode weinig gebruikt. Wanneer het fietsseizoen weer begint is het dan ook belangrijk extra aandacht te besteden aan de staat van uw fiets.

Doorgaans kan u zelf enkele kleine inspanningen leveren om de levensduur van uw fiets te verlengen.

Standaard onderhoud van uw fiets of elektrische fiets kan ook gebeuren door een professionele fietsenmaker zoals ITEK. We bieden u persoonlijke service in één van onze 10 filialen. Altijd in de buurt dus.

Enkele tips die u zelf kan toepassen:
 
Wasbeurt: Geef uw fiets een grondige wasbeurt na de winter. Door de modder, aankoekende bladeren in de herfst, ... kan het zijn dat uw ketting, tandwielen, ... veel vuil bevatten. Door regelmatig deze grondig te reinigen voorkomt u de grootste slijtage. Doe dit met een speciale fietsshampoo. 

Na de wasbeurt kan u  best alle roterende onderdelen voorzien van fietsolie. Om het frame en banden extra bescherming te bieden, kan u gebruik maken van siliconespray.
 
Banden: Controleer regelmatig uw banden en bandendruk. Hebben de banden nog voldoende profiel? Zijn de banden niet verduurt aan de zijkant of vormen ze kleine haarscheurtjes? Vaak gaat hier te weinig aandacht na en krijgt u sneller een platte band.
 
Verlichting: Controleer of de verlichting goed werkt. Zeker bij elektrische verlichting vergeet men vaak te controleren of de batterijen niet verlopen zijn na een winterperiode. 

Aandraaien: Bekijk even alle boutjes en moeren die aan uw fiets bevestigd zijn. Zeker deze van de remmen en draai aan indien nodig.

Deze kleine maar belangrijke tips kan u zeker ter harte nemen voor een goed onderhoud en lange levensduur van uw fiets.

Onderhoud door een vakspecialist
 
ITEK is gespecialiseerd in fietsen zoals elektrische fietsen, mountainbikes, racefietsen, ... Uiteraard vinden we het onderhouden van deze fietsen net zo belangrijk. Daarom heeft elk filiaal (10) een eigen servicedienst waar we uw fiets graag het nodige onderhoud geven.

Vaak raden we aan in het voorjaar, wanneer de fiets uit de winterslaap wordt gehaald, een controle te laten doen op de staat van uw fiets. Indien nodig kunnen remblokjes, ketting, cassette, banden, ... vervangen worden. 

Kortom, kan u voor het beste fietsplezier uw fiets laten controleren bij ITEK.

Maak een afspraak in één van onze filialen of kom langs met uw fiets en we helpen u graag verder. 
 

Maak een afspraak

 

Onderhoud Tuinmachines


Water is niet altijd het ideale poetsproduct voor uw tuinmachines. Zeker bij grasmaaiers kan dit zorgen voor ongewenste roest. Belangrijk is hier dat u tuinmachines in het algemeen droog probeert te reinigen met bijvoorbeeld een borstel. 

Extra onderhoud zoals het zuiver maken of vervangen van een luchtfilter, olie, ... doen we graag voor u in één van onze 10 filialen. 
 
 

Maak een afspraak